Medlemskap 2021

Vad händer med medlemskapen 2021?

Här nedan kan du ta del av de frågor och svar som vi tror kan uppstå inför 2021. Först och främst vill vi inleda med att dessa förändringar vi gör genomförs för att vi vill öka tillgängligheten för så många som möjligt av våra medlemmar. Hinton Golf Club är i första hand en medlemsklubb och våra bästa tider ska spelas av medlemmar. Detta är grunden i vår planering.

Vilka ändringar blir det i stora drag?

 • Förklarad greenfee-strategi
 • Vardag Sofiedal & Kvarnby blir till Fulltid Sofiedal & Kvarnby
 • Vi inför Prime-Time
 • Max antal samtidiga bokningar
 • Partnerspel förändras
 • Guldmedlemskap upphör – in kommer PREMIUM-medlemskap
 • Årskort för bilar & rangekort ersätts med annan lösning

På denna sidan har vi summerat de vanligaste frågorna och vi tror ni kan hitta nästan alla svar här. Känner ni att något saknas? Maila oss din fråga på info@hintongolf.se så fyller vi på nedan efterhand.

Vi kommer fylla på denna FAQ efterhand som ni ställer nya frågor till oss.

Vi reserverar oss för eventuella fel samt att innehållet är öppet för förändring.

Medlemskap 2021

Hur kommer greenfeen se ut 2021?

 

Likt 2020 kommer greenfeen att vara fortsatt hög på framförallt Rönnebäck och speciellt på de mest attraktiva tiderna. Detta för att ni som medlemmar ska få så stor tillgång som möjligt. Vi kommer endast sälja 18 håls greenfee på Rönnebäck.

Hur blir det med greenfee för gäst till medlem?

 

Vi har lyssnat på er angående nivån på greenfee när man tar med sig gäster. Som vi skrivit i ovan stycke kommer vi endast sälja 18 håls greenfee. Istället kommer vi höja till 30% rabatt för alla medlemsformer som är berättigade att ha gäst med sig och 40% för Premium-medlemmar. För att ytterligare hålla greenfee-priset nere är vår rekommendation att boka in tiden så tidigt som möjligt och i möjligaste mån boka utanför Prime-Time då avgiften kommer att vara lägre.

 

Vad händer med Vardag Sofiedal och Kvarnby?

 

För att hålla en enhetlig linje i våra medlemskap så har vi valt att ändra denna medlemsform till Fulltid Sofiedal och Kvarnby. Vi tror att det kommer att totalt sett öka attraktionskraften i medlemskapet där man nöjer sig med att spela på två av våra tre banor.

Spelar du inte så mycket att 5640:- kan motiveras för ett medlemskap med access till två banor alla dagar så har vi Flexipunkt (se nedan).

Hur fungerar Flexipunkt?

 

Vi har Flexipunkt i två nivåer, Small för 2040:- och Large för 4080:-.
Väljer du någon av dessa nivåer så får du antingen 4000:- eller 9000:- att spela för på våra tre banor. Du är då själv med och påverkar hur många rundor som du ska kunna spela, väljer du att spela på våra mest attraktiva tider så kostar det mer per gång och du kan spela färre rundor, vill du spela mer så väljer du i stället att spela på mindre attraktiva tider som då kostar mindre.
Exempelvis kan du välja Large och få spela för 9000:- och om du kan hålla en snitt-greenfee på 360:- kan du spela hela 25 gånger.

Flexipunkter får endast användas till sällskapsgolf, och man kan alltså inte tillgodoräkna sig tävlingsgreenfee. Detta är då Flexipunkt redan är ett rabatterat medlemskap som ger mer spelvärde än vad man betalar för (t.ex. Flex L ger 125% extra att spela för jämfört med insatsen).
 
Vid spel på Antikrundan, Herr- eller Damtouren erläggs tävlingsgreenfee (250kr på Rönnebäck och Sofiedal, 200kr på Kvarnby).
 

Prime-Time, vad är det?

 

De mest attraktiva tiderna på dagen kallar vi för Prime-Time och dessa kommer att skyddas genom antalet samtidiga bokningar så att så många medlemmar som möjligt får tillgång till bra tider.

 

Prime Time-tider

 

Här kan du se vilka tider som vi definierar som de mest attraktiva tiderna på respektive bana.

                                                                       Rönnebäck         Sofiedal         Kvarnby
Måndagar                                                    12-13                  10-11             10-11
Tisdagar-fredagar                                  10-12                  10-11              10-11
Lör-, sön- och helgdagar                     9-12                       9-11                9-12

 

Hur många samtidiga bokningar kommer jag kunna ha?

 

För alla medlemskap (utom Premium) kommer du kunna ha 2 bokningar samtidigt per bana, varav 1 på Prime-Time per bana. Detta innebär alltså att du kan ha 6 samtidiga bokningar och fortfarande planera din golf.

För premium-medlemskap kommer du kunna ha 3 samtidiga bokningar per bana, varav 2 samtidiga på Prime-Time.

Klubbtävlingar (t.ex. vanliga tävlingar, tis-och onsdagstouren, antikrundan) räknas ej in bland de samtidiga bokningarna.

 

Vad händer om jag vill spontant spela golf samma dag, men har bokat upp mina tider på bana X?

 

Vi kommer införa att man kan spontant boka tid samma dag utan att det påverkar max antal bokningar (den kommer alltså inte räknas mot totalen av samtidiga bokningar).

 

 

Hur kommer det fungera för alla sällskap med större gruppbokningar?

 

Vi vill inför 2021 förbättra tillgängligheten på våra anläggningar och därför inför vi nya bokningsregler vad gäller gruppbokningar. Vi vill minimera antalet förbokade tider för att få bukt på problemet där tider bokas upp i förväg som sedan inte används, eller vi tappar kontrollen på de som kommer. Därför kommer vi försöka strukturera upp detta inför 2021 och det gör vi genom att dela upp det i tre olika kategorier av bokningar, där olika regler gäller för olika typer av bokningar. De tre som vi identifierat är:

 • Medlemmar
 • Medlem med gäst
 • Gäster & företag

Generellt kommer vi att begränsa förbokade tider på Prime-Time.

Vi återkommer med exatkta bokningregler för 2021.

 

Hur blir det med partners och deras spel?

 

Inför 2021 kommer vi göra om våra partnerskap så att de spelar med ett spelvärde. Detta innebär att varje partner-tid som bokas kommer fungera likt flexipunkt-medlemskapen, där varje partner kan styra sitt eget spel och få ut mer eller mindre spel beroende på när de väljer att spela. Detta kommer att medföra att även de kommer att begränsa sig i att spela på Prime-Time.

Premium-medlemskap 2021

Vad kostar ett premium-medlemskap?

 

9.960:- eller 830:-/månad, oavsett ålder.

 

Vad ger ett premium-medlemskap?

 

 • Fler samtidiga bokningar (3 istället för 2, varav 2 på Prime-Time istället för 1)
 • Reserverade spontantider (1 tid per timme, varje dag, hela året på Rönnebäck)
 • 10% högre gästrabatt än andra medlemsformer
 • Välj en av följande:
  • Parkering på Rönnebäck** ELLER 1500:- laddat på rangekortet

 

**Vi har 30 parkeringsplatser på Rönnebäck. Skulle fler än 30 välja parkeringsplats kommer vi i första hand prioritera de som idag har guldmedlemskap, i andra hand lottning. Har man anmält sig för parkeringsplats men inte vinner lottningen får man då istället alternativ 2 – 1500:- laddat på rangekortet.

 

Vilka tider kommer vara reserverade?

 

XX.50 varje hel timme kommer vara blockerad fram till 36 timmar innan. När det är 36 timmar kvar kan premium-medlemmar boka tiderna. När det är 12 timmar kvar öppnas tiderna upp för alla andra medlemmar och gäster. Blockerade tider kommer endast att tillämpas på Rönnebäck.

 

Om man blir premium-medlem, vem kan man boka in på dessa tiderna?

 

Du som premium-medlem kan boka in andra premium-medlemmar kostnadsfritt. Önskar du ta med en medlem som inte har detta medlemskap tillkommer en bokningsavgift på 50:- (ej återbetalningsbar) per spelare som inte har detta medlemskap. Önskar du ta med dig greenfee-gäster gäller aktuell greenfee. Denna bokningsavgift kan ändras ifall syftet med medlemskapet inte uppfylls.

 

Vad gäller greenfeen för att ta med sig gäster som premium-medlem?

 

Som preium-medlem erhåller du 10% extra rabatt för gäst till medlem. Detta blir då 40% rabatt för gästerna.

 

Vad händer om för många hoppar på premium-medlemskapet?

 

Vi har satt ett max antal till 50 personer så att tillgängligheten ska vara hög för alla medlemmar.

 

Hur har ni tänkt vad gäller antalet tider som är blockerade på en hel dag?

 

På en dag kommer det finns blockerat cirka 13 tider, vilket motsvarar 52 platser. Detta är också anledningen till att vi begränsar antalet premium-medlemskap till 50 stycken. Vi tror inte heller att alla dessa tider kommer bokas av premium-medlemmar varje dag, vilket då kommer leda till möjligheten för spontangolf för medlemmar.

 

Vad händer med oss andra, vanliga medlemmar?

 

Att boka golf kommer fungera i stort sett som tidigare, eller ännu bättre. Tittar man ur ett procentuellt perspektiv kommer fortfarande 83% av alla starttider vara bokningsbara precis som tidigare. Premium-tiderna kommer öppnas upp 12 timmar innan för både medlemmar och greenfee-gäster (t.ex. 07:50 kommer vara bokningsbar från 19:50 kvällen innan) vilket också tillåter möjligheten för spontangolf på ett bättre sätt än vad vi kunnat tidigare.

 

Om jag delbetalar mitt medlemskap och vill hoppa på ett premium-medlemskap, hur gör jag?

 

Du kan anmäla intresset, och skulle du bli dragen till medlemskapet kommer ditt medlemskap att avslutas och du kommer påbörja 12 nya månader med det nya medlemskapet. Samma uppsägningstid gäller sen tidigare, en månad innan medlemskapet löper ut.

Vad händer med guldmedlemskapen 2021?

Idag inkluderar ett guldmedlemskap tre saker: rangekort, parkering och golfbil. Detta medlemskap kommer tas bort och istället kommer varje del i detta delas upp enligt nedan.

Rangekort

Vi kommer att ta bort årskorten på rangen på alla våra anläggningar. De nya alternativen för att ladda rangekorten kommer vara följande:

200:- ger 220:- på kortet (10% extra)
500:- ger 600:- på kortet (20% extra)
1000:- ger 1300:- på kortet (30% extra)
2000:- ger 2800:- på kortet (40% extra)

För de som är aktiva* inom klubben kommer följande alternativ att finnas:

1000:- ger 2000:- på kortet.

Vi kommer att uppdatera våra maskiner på alla våra ranger för smidigare hantering av bollkort, saldo och laddning via app. Bollar kommer att bytas ut i mars/april.

*Med aktiva menar vi de som är funktionärer, golfvärdar, spelar i serielag, arbetar i kommitteer och/eller i styrelsen.

 

Golfbilar

Inför 2021 kommer vi behålla grundpriset på 300:- för hyra av golfbil.

Vi kommer införa 10-kort för 1900:- som kommer automatiskt administreras via Sweetspot (mer info kommer).

För dig som spelar 50 rundor eller mer – kontakta oss för prisförslag.

Parkering

Dagens guldparkering på Rönnebäck kommer i första hand gå till våra nya premium-medlemmar.

I mån av plats kommer vi sälja dessa parkeringar för 1500:-/säsong.

Restauranger

 • RÖNNEBÄCK

Öppet 9 - 15

Stängt för säsongen