GRÖNT KORT FÖR JUNIORER

GRÖNT KORT FÖR JUNIORER

Börja spela golf!

Anmäl er till vår juniorträning så hjälper vi era juniorer.

Vi lär juniorerna olika typer av slag, regler och att få ”Grönt kort”.
Läs mer om grupper och boka träningsgrupp under fliken JUNIORTRÄNING

Hur får man grönt kort som junior

Grönt kort innebär att man har 54 i handicap (HCP) och får spela på golfbana.
Man skall kunna grundläggande regler, uppförande och säkerhet samt klara sig runt på 9 hål eller fler på hålets par + 3 slag.

För att få Grönt Kort skall man registrera sig och få ett Golf-ID. Detta kan vi göra på klubben eller du själv på Svenska Golfförbundets hemsida. Du ska svara på teorifrågorna på Svenska Golfförbundets hemsida och sedan skall man spela en runda om 9 hål på 54 slag eller lägre med en markör samt bli medlem i en golfklubb.

För juniorer att få grönt kort eller officiellt HCP är
det lättaste att gå in i breddträning hos oss då får dom alla träning dom behöver men även kompisar att träna med och gå ut på banan tillsammans med.

I breddträningen får juniorerna lära sig grundslagen, regler, säkerhet och uppförande samt spela och träna med golfäventyret. Dom får även boken ”Golfäventyret” där det finns övningar som dom skall klara på egen hand och teorifrågor om regler, säkerhet och uppförande.

För juniorer 6 år till 12 år gör Golfäventyret level 1 till 4 och för juniorer 13 år och äldre går in i Golfäventyret på level 3 men svarar på teorifrågorna för level 1 och level 2.

Om ni vill veta mer eller komma till oss och prova på, kontakta Martin Olsson PGA PRO.

Golfäventyret

Golfäventyret är Svenska Golfförbundets väg in i golfen för juniorer. Syftet är att få juniorerna att
börja spela golf på bana direkt och få en känsla för hur det fungerar och inte bara stå på övningsområdet.
Golfäventyret är indelat i 4 olika nivåer kallat levels.

Level 1:

Här får juniorerna spela 30 banan med 3 hål som är mellan 10 till 30 meter långa. Man spelar med en bandyboll och skall komma in i en cirkel som är ca. 5 meter i diameter på max 4 slag.

Parallellt med detta tränar juniorerna på utslag på rangen, chip, lobb och putt. Regler, säkerhet och uppförande diskuteras på träningarna och sedan svarar juniorerna på frågor. I häftet skall juniorerna svara på frågor och göra träningsuppgifter självständigt.
Efter detta är junioren redo för Level 2.

Level 2:

Här får juniorerna spela 50 banan med 6 hål som är mellan 20 till 50 meter långa. Man spelar med tennisboll och skall komma in i en cirkel som är ca. 2 meter i diameter på max 4 slag. Spel med en tennisboll ökar svårighetsgraden och kräver mer precision samt att cirkeln är mindre.

Parallellt med detta tränar juniorerna på utslag på rangen, chip, lobb, putt och wedge. Regler, säkerhet och uppförande diskuteras på träningarna och sedan svarar juniorerna på frågor. I häftet skall juniorerna svara på frågor och göra träningsuppgifter självständigt. Efter detta är junioren redo för Level 3.

Level 3:

Här får juniorerna spela 100 banan med 9 hål som är mellan 40 till 100 meter långa. Man spelar med en golfboll och skall komma i hålet på green på max 5 slag. Spel med en golfboll ökar svårighetsgraden och kräver mer precision.

Parallellt med detta tränar juniorerna på utslag på rangen, chip, lobb, putt,
wedge, inspel, och bunker. Regler, säkerhet och uppförande diskuteras på träningarna och sedan svarar juniorerna på frågor. I häftet skall juniorerna svara på frågor och göra träningsuppgifter självständigt.

GRATTIS! Du har nu grönt kort, Handicap (HCP) 54.
Du fortsätter nu med Level 4.

Level 4:

Nu är du ute på stora banan och har HCP 54. Du är nu redo för att spela på andra banor. Du tränar parallellt på övningarna under level 4 och svarar på frågorna samt tränar på uppgifterna. Fortsätt med breddträningen och om du vill kan du avancera till tävlingsträning.

Läs mer om Golfäventyret på Svenska Golfförbundets hemsida.

Länk till SGF Utbildningsmaterial.

Länk till SGF Golfäventyret.

Restauranger

  • RÖNNEBÄCK

Öppet 9 - 15

Stängt för säsongen